fbpx

Ontdek de kracht van familieopstellingen: Doorbreek diepgewortelde patronen voor een vrijer leven.

Je familie vormt het eerste systeem waarin je hebt leren functioneren. Binnen dit systeem ontstaan vaak diepgewortelde patronen die je onbewust met je meedraagt gedurende je hele leven. Deze patronen kunnen zowel positieve als belemmerende invloeden hebben op verschillende aspecten van je leven.

Familieopstellingen bieden een unieke en effectieve manier om deze patronen te verkennen en te begrijpen. Het stelt je in staat om dieper inzicht te krijgen in de dynamiek van jouw familie en de impact ervan op jouw persoonlijke ontwikkeling en relaties. Door bewust te worden van deze patronen en eventuele belemmeringen, kun je de mogelijkheid creëren om nieuwe perspectieven te ontdekken en vrijer te leven.

'Van je moeder ontvang je het vermogen om je te verbinden van je vader het vermogen om te begrenzen.'

Wat is een Familieopstelling

Familieopstellingen zijn een vorm van systemisch werk die ons kunnen helpen bij het opsporen en oplossen van onbewuste patronen en blokkades die ons beperken in zowel ons persoonlijke als professionele leven. Bij deze methode wordt een ruimtelijke weergave gemaakt van een systeem, zoals bijvoorbeeld van je familie of van de organisatie waarin je werkt.

Door deel te nemen aan een opstelling krijgen we een nieuwe kijk op de oorzaken van bepaalde emoties of gedrag, die anders wellicht onzichtbaar zouden blijven. Dit kan waardevol zijn bij het begrijpen en oplossen van problemen en het doorbreken van patronen.

Tijdens een familieopstelling worden vaak onbewuste patronen en dynamieken die in de diepte spelen zichtbaar. Hierdoor kunnen we ons bewust worden en deze patronen en doorbreken, waardoor we ze beter kunnen hanteren in ons dagelijks leven. Een professionele opsteller leidt de opstelling dit gebeurt vaak in groepsverband.

Een familieopstelling is een unieke en interactieve methode waarbij een groep mensen, ook wel representanten genoemd, de familieleden van de vraagsteller vertegenwoordigt. Dit hoeven dus niet de familieleden zelf te zijn. Deze representanten bewegen zich door de ruimte en vormen zo een levendig beeld dat informatie geeft over de dynamiek van het familiesysteem van de persoon die de vraag inbrengt.

 

Een familieopstelling helpt ons ook om onze relaties met onze familie, vrienden, collega’s en met name onszelf beter te begrijpen. 

 

Door onze plek in het systeem te visualiseren, ervaren we hoe we ons tot dit systeem verhouden en leren we hoe we weer grip krijgen op ons leven en meer balans en energie kunnen krijgen. Daarnaast kan een opstelling ons helpen bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het vinden van een nieuwe richting in ons leven.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten en ontwikkelingen en ontvang waardevolle informatie, tips en updates rechtstreeks in je inbox.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


Meld je nu aan en blijf verbonden met ons netwerk


We gaan met respect met je gegevens om en geen overbodige e-mails sturen. Jouw gegevens zijn bij ons veilig en vertrouwelijk.