fbpx
Systemisch werk bewustwording en innerlijke groei

Workshop familieopstellingen

Workshop familieopstellingen

Datum: Ieder derde donderdag van de maand

Tijd: 19:00-22:00

Locatie: Voormalige Aaron Haas Synagoge, Kerkplein 1, Almelo

Kosten: €25,- (introductiekorting) 

 

Voor meer vragen en informatie:

info@happytomeetyou.nl

 

*Vanaf 1 januari 2024 komt de introductiekorting te vervallen en wordt het een instap tarief €50,

Inschrijf formulier

Workshop familieopstellingen: Ontdek de kracht van verbinding

Hoe kunnen workshop familieopstellingen je helpen bij persoonlijke ontwikkeling en het doorbreken van patronen? Lees verder en ontdek hoe deze bijzondere methode jou kan ondersteunen in het bereiken van innerlijke groei.

Wat is een workshop familieopstellingen?

Een workshop familieopstelling is een interactieve sessie waarin deelnemers de kans krijgen om hun eigen thema’s te verkennen en diepgaand inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken. Deze methode, ontwikkeld door Bert Hellinger, baseert zich op het idee dat sociale systemen hun eigen onbewuste wetten hebben die een enorme invloed kunnen hebben op ons leven.

 

Tijdens een workshop familieopstelling worden verschillende personen uit de groep gekozen om representanten te zijn voor bijvoorbeeld de familieleden van een deelnemer. Ze worden intuïtief opgesteld en vormen zo een levendig beeld van de dynamiek. Door middel van deze opstellingen wordt zichtbaar welke patronen en verstrikkingen er spelen.

Hoe kunnen deze workshops bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling?

Workshops familieopstellingen hebben een diepgaande invloed op onze eigen patronen en overtuigingen. De ligt in het verbinden met onszelf, ons familiesysteem en het herstellen van verstoorde relaties. Het kan ons helpen verborgen blokkades te ontdekken en patronen te doorbreken die onze persoonlijke ontwikkeling belemmeren.

 

Een opstelling biedt inzicht in verborgen dynamieken en geven ons de mogelijkheid om onverwerkte ervaringen te erkennen en hiermee om te gaan of ze te integreren. Deze bewustwording stelt ons in staat om te groeien en een meer evenwichtig en vrijer leven te leiden.

Wat kun je verwachten tijdens een workshop?

Een workshop familieopstelling begint vaak met een korte introductie waarin de opsteller uitlegt wat familieopstellingen zijn en hoe ze werken. Vervolgens krijgen deelnemers de kans om hun eigen vraag of probleem in te brengen. Dit kan een specifieke relatie, gezondheidskwestie of levensuitdaging zijn die zij willen onderzoeken.

 

De opsteller selecteert vervolgens representanten voor de verschillende familieleden en plaatst hen intuïtief in de ruimte. Door middel van observatie en het volgen van hun intuïtie, krijgen zowel de deelnemer als de representanten inzicht in de onderliggende dynamieken binnen het familiesysteem.

 

Daarna is er ruimte voor reflectie en nabespreking. Deelnemers kunnen hun ervaringen delen en feedback ontvangen van de facilitator en de groep. Dit proces van zelfreflectie en bewustwording kan een diepgaande impact hebben op de deelnemers en bijdragen aan persoonlijke groei.

Conclusie

Workshop familieopstellingen bieden een unieke mogelijkheid om diepere inzichten te krijgen in onze patronen, (familie)dynamieken en de impact hiervan op ons leven. Door het verkennen van ons systeem kunnen we verstoorde relaties helen en patronen doorbreken die ons belemmeren in onze persoonlijke ontwikkeling. Deze methode is een waardevolle aanvulling op iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei en innerlijke transformatie.

FAQ

1. Kan ik deelnemen aan een workshop familieopstellingen zonder specifieke vraag of probleem?

Ja het is mogelijk om deel te nemen aan een workshop familieopstellingen zonder een specifieke vraag. Soms brengt de ervaring zelf verrassende inzichten en heling met zich mee. 

Nee, je bent niet verplicht om representant te zijn tijdens een workshop familieopstellingen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen als toeschouwer deel te nemen en te leren van de ervaringen van anderen.

De duur van een workshop familieopstellingen kan variëren, maar meestal duurt het een dagdeel of een hele dag. Het is raadzaam om hier vooraf naar te informeren bij de organisator van de workshop.

Toelichting:

Onze  workshops worden begeleid door ervaren opstellers met een gedegen opleiding en relevante expertise in systemisch werk. Ze ondersteunen je tijdens het proces. Of je nu nieuw bent in het systemisch werk of al ervaring hebt, iedereen is welkom. 

 

De workshop is zowel geschikt voor individuen die persoonlijke groei zoeken als voor professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden. Meld je via het inschrijfformulier aan en reserveer je plek voor deze bijzondere workshop.  Wees bereid om open te staan voor nieuwe inzichten en een dieper begrip van jezelf en je ouders.

 

Nadat we het inschrijfformulier hebben  ontvangen, krijg je per e-mail informatie en een factuur. Als de factuur betaald is, is je plaats in de workshop definitief.

Ervaringen van mensen

- Anoniem
- Anoniem
Lees verder
"Ik kan het niet in woorden vatten, en dat is ook niet nodig, maar sinds lange tijd slaap ik weer door, iets wat al jaren niet meer gebeurde. Wat een verademing! Ik kan het iedereen aanraden!"
– Anoniem
– Anoniem
Lees verder
Het was een hele bijzondere ervaring. Ik heb veel verschillende en intense emoties beleefd en hierdoor veel los gelaten. Nu voel ik me echt vrijer!
- Annemiek
- Annemiek
Lees verder
Erg leuke indrukwekkende dag, Marthijn is een kundige begeleider die een goede balans tussen voelen en denken wist te behouden.
Roelof B
Roelof B
Lees verder
Nog nooit gedaan. Maar wat f*cking gaaf was dit, super bijzonder!
- Anoniem
- Anoniem
Lees verder
De workshop familieopstelling heeft me verheldering, opluchting en vrijheid gegeven!
- H. E.
- H. E.
Lees verder
"Erg professioneel, met een veilige setting. Zeker een aanrader."
- Karin
- Karin
Lees verder
"Mooie locatie, goed verzorgde workshop, en professionele en kalme begeleiding."
- Anoniem
- Anoniem@username
Lees verder
"Er werd tijd genomen dat voelde erg prettig. De uitwerking van de opstelling was meteen al voelbaar in mijn leven. Zeker voor herhaling vatbaar."
- A van M
- A van M@username
Lees verder
"Een uiterst boeiende workshop die veel inzicht biedt."
-Fleur
-Fleur@username
Lees verder
"Heel mooi, een zeer aangename sfeer. Zeer professioneel."
-Marcel
-Marcel
Lees verder
"Prachtig diepgaand en bevrijdend."
-C.B.
-C.B.@username
Lees verder
"Gewoon knetter gaaf. dat had ik niet verwacht."
-Anoniek
-Anoniek@username
Lees verder
"Geraakt en voel me stukken lichter."
Previous
Next